Vi utför reparation och service av bromssystemet

Bromssystemet är en av de viktigare säkerhetsfunktionerna för din bil och det är något du som bilägare bör hålla kolla på och kontrollera minst en gång om året. Bromssystemet ser till att du kan sakta ner och stanna säkert på vägen. Ett fungerande bromssystem är således en självklarhet för att bibehålla god trafiksäkerhet och körbarhet för din bil. Skulle du höra ett missljud eller skrapljud när du bromsar, bör du snarast åka till en verkstad för att få bilens bromssystem kontrollerat. Ju längre du väntar med att kontrollera det eventuella felet, desto värre riskerar det att bli. Det kan till slut leda till en illa behövd och kostsam reparation. Missljudet behöver inte nödvändigtvis innebära att bromsklossar och skivor måste bytas ut. Det kan istället röra sig om rost eller saltbeläggningar som måste tas bort från bromsarna eller att bromssystemet behöver smörjas. I vilket fall som kan detta förhindra bromssystemet från att prestera till hundra procent.

Kort om bilens bromssystem

Det finns ett antal typer av bromssystem. De vanliga är skivbromsar och trumbromsar, dock dominerar skivbromsarna alltmer. Med skivbromsar överförs bromskraften från bromspedalen som pressas ner och huvudbromscylindern till hjulets bromscylinder, som i sin tur pressar ihop bromsbeläggen mot bromsskivan.

Med trumbromsar pressas två bromsbackar ut mot bromstrumman och på så sätt bromsas bilen. Bromsvätskorna består antingen av silikon eller mineralolja. Byte av bromsbelägg är inte ett stort arbete för bilverkstaden och tar inte så lång tid.

Kontakta oss

Behöver få din bil servad eller reparerad? Välkommen att kontakta oss.

 08-88 19 64

Kontakta oss


Bredängsvägen 235, 127 32, Skärholmen


svenska.avgasror@gmail.com


mån - fre: 08:00 - 17:00

lunchstängt: 12:00 - 12:45

Svenska Avgasrör i Bredäng AB