Byte av kamrem & kamkedja i Stockholm

En kamrem eller kamkedja driver kamaxeln i motorn och håller inställningarna mellan kamaxeln och vevaxeln på plats, så att de inte krockar och krossar sönder delar inuti motorn. På det sättet synkroniseras motorns olika axlar och motorns driftscykler kan ske koordinerat. Går kamremmen av fungerar inte motorn överhuvudtaget. Skulle kamremmen eller kamkedjan vara utsliten alternativt att kuggarna hoppar över eller går av så kan detta leda till ett motorhaveri. Det i sin tur kan bli en dyr historia som ägaren undviker bäst genom att följa motortillverkarens rekommendationer och göra kamremsbyte efter antal körda mil eller år i bruk. Du ska alltså inte överskrida det rekommenderade antalet körda mil eller år.

Behöver du byta ut kamrem / kamkedja är du varmt välkommen till oss på Svenska Avgasrör i Bredäng. Vi utför kamrems och kedjebyten inom alla märken.

När kamremsbytet utförs är det inte endast remmen i sig som byts ut, utan även ett antal andra delar som brukar ingå i en sats. Följande delar brukar bytas ut i samband med kamremsbyte:

  • Löprulle
  • Spännare
  • Vibrationsdämpare
  • Vattenpump

Reservdelarna varierar beroende på modell och hur motorn är konstruerad.

Kontakta oss

Behöver få din bil servad eller reparerad? Välkommen att kontakta oss.

 08-88 19 64

Kontakta oss


Bredängsvägen 235, 127 32, Skärholmen


svenska.avgasror@gmail.com


mån - fre: 08:00 - 17:00

lunchstängt: 12:00 - 12:45

Svenska Avgasrör i Bredäng AB